Foto: Pixabay
Reklame


Rukometašice Zaječara savladale su ekipu Pirota u gostima rezultatom 28:30 (8:13) u meču 19. kola Super B lige Srbije. Zaječarke su na taj način zabeležile treći prvenstveni trijumf pa ni opstanak više nije van domašaja izabranica trenera Petrovića, piše Glassporta.rs.

Najbolja u redovima gošći ponovo je bila Jana Milošević, koja je postigla 9 pogodaka. Odličnu partiju pružile su i Jelena Balević i Mila Mladenović sa po 6 golova. Katarina Stevanović je dodala 4, Sara Prvulović je postigla 3, dok se Jana Aleksovska dva puta upisala u listu strelaca. Kod domaćih bolje od ostalih Branka Stojanović sa 9 i Ivana Ćirić sa 8 pogodaka.

Zaječarke su pobedom u Pirotu napravile važan korak ka opstanku pošto poslednja tri kola sezone dočekuju na 9. mestu tabele, koje će prema poslednjim najavama biti dovoljno da sačuvaju status u Super B ligi. Ipak, Prijepolje ima samo dva boda i pobedu manje na pretposlednjem 10. mestu, dok je Pirot i drugim porazom od Zaječara izgubio svaku šansu. Slede dve nedelje prvenstvene pauze, a potom u halu sportova na Kraljevici dolazi ekipa Pančeva.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame