Foto: Pixabay
Reklame

Živojin Maksić, dobro poznato rukometno ime i dugogodišnji trener rukometašica Zaječara, koje je vodio u dva navrata, naredne tri sezone predvodiće sa klupe ekipu Naise. Nakon teške sezone u kojoj je niška ekipa ostala bez trofeja i pored velikih ambicija, Naisu je napustio Ljubomir Obradović, bivši selektor reprezentacije Srbije. Uprava nekadašnjeg šampiona “Čelendž kupa” je zamenu našla u strategu Zaječara i Obradovićevom pomoćniku u reprezentaciji Živojinu Maksiću, piše Glassporta.rs

“Osnovni cilj je stabilizacija kluba i rad sa bazom, kako bi se skoncentrisali na mlade iz našeg pogona, a potom postepeno vraćali klub na nivo koji po svemu i zaslužuje”, istakao je Maksić za “Glas sporta” po preuzimanju Nišlijki .

Maksić je pune četiri godine u drugom mandatu proveo na klupi Zaječarki, a poslednje dve su bile naročito teške. Iznenađenje ljubitelja rukometa bilo je veliko kada se vratio na klupu Zaječara 2017. godine, ekipe koju je vodio do duple krune 2012. godine u prvom mandatu u gradu na Timoku. Uspeo je u zamisli, vratio Zaječar na mapu rukometa u Srbiji, a u prvoj sezoni po povratku u Superligu, da obezbedi i mesto u Evropi i nastup u “Čelindž” kupu, pošto su njegove izabranice u sezoni 2018/2019 stigle do 4. mesta u eliti.Ipak, u trećoj je korona spasila Zaječarke ispadanja, dok su u protekloj popularne “Amazonke” ispale u Super B ligu.

“Ostaje velika žal zbog celokupne situacije. Siguran sam da je ekipa koja je u prve dve godine igrala zajedno ostala na okupu, priča bi bila skroz drugačija. Titula bi postala sasvim dostižan cilj, ali šta je tu je, nadam se da će se u Zaječar vratiti igračice ponikle u tom klubu, koje sada sa uspehom nose dres Bora, ali i drugih superligaških i inostranih klubova”, poručio je Maksić.

Maksić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio trostruki prvak Srbije, dva puta sa Zaječarkama, jednu titulu osvojio je i sa “Bekamentom” iz Aranđelovca, gde je uz duplu krunu igrao i četvrtfinale “Čelindž” kupa, a vodio je još Vrnjačku Banju, Kikindu i Radnički iz Beograda. Kao selektor univerzitetske reprezentacije Srbije osvojio je bronzanu medalju na Univerzijadi u Gvangžuu 2015. godine.

Maksića čeka “rudarski” posao i u Nišu, s obzirom na to da su ključne igračice prošle sezone već napustile klub. Simatović, Sukur i Radović su pojačale šampiona Jagodinu, Dunja Tasić je otišla u Tursku, Filipović karijeru nastavlja u Finskoj, a klub su napustile i Stojanovska, Gakidova i Stankovska.

Naisa je prethodnu sezonu završila na 3. mestu Superlige, nakon poraza u polufinalu plej-ofa od Radničkog, dok su u Kupu Nišlijke poražene u finalu od Jagodine. Mnogo je vrhunskih rukometašica prošlo kroz “dril” trenera iz Aleksandrovca, koji će naredne sezone predvoditi rukometašice Naise. Sa kakvim uspehom videće se naravno posle podvlačenja crte, ugovor na tri godine govori u prilog tome da će u Nišu imati strpljenja za “dečje bolesti” mladog tima.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame