Foto: Pixabay
Reklame

Rukometašice Zaječara u 18. kolu Superlige gostuju u Nišu, a utakmica sa Naisom na programu je u subotu 10. aprila od 18:30. I dok su Zaječarke odavno izgubile sve šanse za opstanak u Superligi Srbije, Nišlijke su uz Jagodinu favoritkinje za titulu prvaka Srbije. Biće to i duel saradnika iz reprezentacije Srbije, Naisu sa klupe predvodi dojučerašnji selektor nacionalnog tima Ljubomir Obradović, dok je trener Zaječara njegov prvi saradnik, Živojin Maksić, piše Glassporta.rs.

Ali i pored svega toga, razloga za dokazivanje kod zaječarskih rukometašica ima napretek. Mlade rukometašice da pokažu da je trebalo više da igraju, one iskusnije da se na njih i dalje može računati, a cela ekipa da je mogla mnogo više u tekućoj sezoni. Bilo je tu par nesrećnih poraza, ali očigledno da je kvalitet tima ipak bio ispod nivoa Superlige.

Ipak, treba grupisati redove i okrenuti se ekspresnom povratku u elitni rang srspkog rukometa. Da će biti lako naredne sezone u Super B ligi, neće sigurno, a vreme do kraja ovogodišnjeg prvenstva valja iskoristiti da mlade zaječarske rukometašice dobiju što više vremena na parketu.

Izvor: Glassporta.rs