Dr Nenad Ristović, foto: Glas Zaječara
Reklame


Današnja sednica Skupštine grada održana je posle dve godine u sali Skupštine grada Zaječara. Za v.d. direktora Vodovoda imenovan Bratislav Stanić, diplomirani menadžer i master prava. Roistović najavio krivične prijave protiv Ničića i većnika, kao i Šarčevića.

Današnja sednica Skupštine grada Zaječara protekla je osporavanju od strane opozicije, tj, da je novi v.d. direktora Vodovoda imenovan bez toga da je stari razrešen. Prema rečima opozicije, trebalo je da se naprave dva rešenja, jedno o prestanku mandata Šarčeviću, a drugi gde se Stanić postavlja.

Opozicija je kritikovala način na koji se imenuje novi v.d. direktora JKP “Vodovod” u Zaječaru. Dragana Rašić, Miroslav Marinković i Miloš Stojadinović iz političke platforme “Možemo bolje”, kao i Uglješa Đuričković iz Zaokreta i Dejan Krstić, podsećali su na to da je sada već bivšem v.d. direktoru, pre dve godine istekao mandat.

„Ovo danas nije po zakonu. Skupština je trebalo da donese jedan dokument gde je bivši direktor razrešen, a drugi dokument gde je novi imenovan, ali onda je trebalo da u dokumentu stoji da je direktoru mandat istekao 20. marta 2020. godine”, kazao je Stojadinović.

Šef odborničke grupe, i budući Narodni poslanik, dr Nenad Ristović, saopštio je da će podneti krivične prijave protiv gradonačelnika Zaječara, većnike, kao i bivšeg v.d. dirktora Vodovoda, Šarčevića.

“Zbog svega šta se dešava u JKP “Vodovodu” Zaječar, nakon sednice Skupštine, obavestiću predsednika Vučića, Anu Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina, zbog osnovanih sumnji o zloupotrebi službenog položaja, trgovine uticajem, ne vršenju svoje dužnosti, podnosim krivične prijave protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, članova gradskog veća, bivšeg v.d. direktora Šarčevića, i članova nadzornog odbora JKP “Vodovod” u Zaječaru”, kazao je Ristović.

Da li će uskoro u Zaječaru doći do promene vlasti, znaće se uskoro, ali jedno je sigurno, da će i nakon promene, ako do nje dođe, glavnu reč imati Srpska napredna stranka.

Reklame