Dr Nenad Ristović, foto: Glas Zaječara

Infektolog Nenad Ristović, koji je na jučerašnjim izborima u Zaječaru predvodio GG „Pobeda“, izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) u Zaječaru dobila znatno manji broj glasova jer u poslednje četri godine lokalna vlast nije ništa uradila na dobrobit gradjana.

Ristović je agenciji Beta kazao da će, posle lokalnih izbora, SNS i SPS u lokalnom parlamentu imati 13 odbornika manje nego što su to imali u prethodnom mandatu.

„Na ovim izborima SNS je dobio 3.000 glasova manje nego na prethodnim izborima“, rekao je on.

Prema preliminarnim rezultatima SNS je u Zaječaru osvojila 24 mandata, GG „Dr Nenad Ristović Pobeda“ 16 mandata, „Ivica Dačić SPS JS“ i „Možemo bolje Dragana Rašić“ po četiri mandata i po jedan mandat GG „Dr Dejan Krstić“ i GG „Zaokret“.

„Gradjani Zaječara su na izborima iskazali veliko nezadovoljstvo radom i ponašanjem aktuelne vlasti. Ne može više vlast da postavlja na najodgovornije funkcije bahate ljude koji svoje komplekse i sujete leče ucenama i blaćenjem vrednih, čestitih i obrazovanih ljudi“, kazao je Ristović, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je Aleksandru Vučiću vratio zlatnu medalju za borbu protiv kovida-19.

Dodao je da se juče u Zaječaru pojavio veliki broj aktivista SNS-a iz Požarevca, Knjaževca, Bora, Kragujevca i Beograda i drugih gradova, koji su išli od vrata do vrata i vršili pritisak na birače.

„Četri godine se u Zaječaru nije ništa uradilo, nijedna ulica nije asfaltirana, a sada je pred izbore iz republičkog budžeta investirano oko milijardu dinara“, rekao je nosilac liste „Dr Nenad Ristović – Pobeda“.

On je kazao da na biračkim mestima nije bilo većih nepravilnosti.

„Uspeli smo da pokrijemo sva biračka mesta i sprečimo eventualnu kradju glasova. Uspeli smo i da, uz pomoć policije, smirimo strasti nakon što su dva dana uoči izbora aktivisti SNS-a fizički napali aktiviste GG ‘Pobeda'“, naglasio je Ristović.

Na pitanje Bete kakvu poruku su Zaječarci poslali ostalim gradovima u Srbiji, Ristović je kazao da je jasno da gradjani žele promene.

„Treba izdržati sve udarce i podmetanja vlasti i okupiti ljude koji veruju u istu ideju. Narod hoće da ih predvode ljudi kojima mogu da veruju, a tada su promene neizbežne“, ocenio je doktor naglasivši do koalicija SNS – SPS u Zaječaru neće opstati na vlasti duže od godinu dana.

Izvor: Beta

Reklame