Reklame

Dr Nenad Ristović, kandidat za gradonačelnika Zaječara kazao je danas da socijalna politika i zdravstvena zaštita predstavljaju jedan od glavnih stubova razvoja i odgovornosti lokalne samouprave. „Posle izbora 28. marta kada budemo potvrdili vlast i pobedu, prioritet našeg grada biće izrada socijalne karte ugroženih lica i grupa, kako u gradu tako i na selu“.- kazao je Ristović.

Prema njegovim rečima raspodela sredstava mora biti pravedna i pravovremena za sve.

„Pomoći ćemo nezaposlenim trudnicama, porodiljama. Pored već postojećeg problema, pomoći ćemo mladim bračnim parovima da se ostvare kao roditelji kroz subvenciju jednog dela novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju. Briga o stvaranju porodice, jednako je bitna kao i briga o porodici sa decom. Uvešćemo personalnog asistenta koji će pomoći porodici i deci kojima je potrebna pomoć u psihosocijalnom prilagođavanju. Program geronto domaćica ćemo unaprediti za potrebe naših najstarijih, kako u selu tako i u gradu“.kazao je Ristović.

Takođe on je kazao da će napravitio partnerski odnos između gradske uprave i zdravstvenog centra Zaječar.

„Pandemija covid 19, pokazala je da sistem mora biti povezan kako po horizontali tako i po vertikali, kako bi građani mogli da ostvare pravovremeno, celishodno i kvalitetno zdravstvenu zaštitu. Učestvovaćemo u građevinskom, tehničkom i kadrovskom opremanju ambulanti, pre svega, ambulante 1 i Kotlujevac kao najvećih ambulanti u području grada. Opremićemo kadrovski i tehnički ambulante u većim selima, a u svim ostalim selima, napravićemo uslove za pružanje adekvatne zaštite svim žiteljima sela. Zajedno sa zdravstvenim centrom, obnovićemo sve stomatološke ambulante u školama i na taj način raditi na prevenciji zdravlja dece“.dodao je on.

„Ovo je samo jedan deo našeg programa. 28. marta kada potvrdimo pobedu, zajedno ćemo raditi na socijalnom programu za sve nas“zaključio je Ristović.

Reklame