Zima na Kraljevici, foto: Dejan Antonijević

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je prognozu vremena za Srbiju u narednih 15 dana.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, u ponedeljak naš očekuje oblačno i toplije vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

Kasnije posle podne na severu Vojvodine, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima sa padom temperature kiša će preći u sneg, ali se ponegde u predelima južno od Save i Dunava kratkotrajno ponovo može očekivati i kiša koja će se lediti pri tlu.

U utorak će biti ponovo hladnije uz prestanak slabog snega i postepeno razvedravanje, ujutru u severnim, a sredinom dana i u ostalim predelima Srbije.

U sredu i četvrtak toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku do 18C na zapadu zemlje, a u Negotinskoj Krajini hladnije, oko 4C. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega.

U sredu krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno, mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu.

U četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku ponovo se očekuje kiša, koja će u petak u većini mesta sa padom temperature preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

Izvor: N1

Reklame