foto: jugomedia.rs
Reklame

Utakmicom između učenika osnovnih škola „Čeh Karolj“ iz Ade i „Đura Jakšić“ iz Zaječara, danas je u Leskovcu počelo Republičko takmičenje u rukometu na kome se nadmeće po 8 ekipa u muškoj i ženskoj kategoriji iz 13 gradova Srbije, među njima i osnovci iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka.

Takmičenje traje 4 dana. Danas i sutra se takmiče dečaci, a naredna dva dana devojčice.

Pre početka utakmice takmičare i njihove nastavnike pozdravili su organizatori i predstavnici grada Leskovca.

Predsednik Saveza za školski sport Leskovca Ivan Cvetanović poželeo je takmičarima uspeh sa željom da najbolji pobedi, a Brankica Stamenković, većnica grada zadužena za sport je, u ime gradonačelnika Leskovca, poželela gostima prijatan boravak u gradu na Veternici, rekavši da je čast ugostiti  osam najboljih ekipa u rukometu sa teritorije Srbije.

Škole su mesta iz kojih nastaju pravi sportski šampioni i mesta gde fizička aktivnost postaje sastavni deo i navika života svakog deteta, a ne samo sportski klubovi. To što se takmičite za svoje škole je od velikog značaja i za vas same. Verujem da ćete ovo iskustvo nositi u sećanju i kada jednog dana, možda, budete najuspešniji sportisti”, kazala je Stamenkovićeva.

Predsednik Skupštine Rukometnog saveza Srbije Vladislav Krsmanović, zahvaljujući se svima koji su organizovali i podržali takmičenje, istakao je da se rukomet vraća davno uspostavljenoj tradiciji.

Da se najbolje naše ekupe iz osnovnih i srednjih škola nalaze svake godine na finalnom takmičenju. Želim da vama i nastavnicima poželim mnogo sreće i to da u petom razredu, ipak, sva deca rade rukomet, što se često propušta. Nadam se da će ova saradanja tokom narednih godina biti sve bolja i da će sve više klinaca u petom razredu uzeti rukometnu loptu i ponovo vratiti sjaj nekada našem najtrofejnijem sportu”, naglasio je Krsmanović.

Posle utakmice između ekipa iz Ade i Zaječara, danas je i meč između osnovnih škola “Branko Radičević” iz Vranja i “Heroj Radmila Šišković” iz Smederevske Palanke. Nakon toga igraju ekipe iz Zaječara i Smederevske Palanke i u poslednjem meču takmičari iz Ade i Vranja.

Inače, organizatori ovog državnog prvenstva su Savez ta školski sport grada Leskovca i Savez za školski sport Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i podrške grada domaćina. Takmičenje se održava u SRC Dubočica

Izvor: jugomedia.rs