Foto: Pixabay

Izjava odbornika skupštine Grada Zaječara, Nebojše Petrovića, izazvala je juče lavinu na društvenim mrežama.

Iako je ubrzo po prvim reakcijama nestala sa profila imenovanog, za popravni je bilo kasno: javnim ličnostima se teško praštaju gafovi, naročito ovakvih srazmera.

Ljudski je pogrešiti, pa u krajnjoj liniji biti i neobavešten, ali grešku bi trebalo priznati onda kada nastane, jer to je znak zdravog razuma i spremnosti da se uči. Sve ostalo, pogubno je za budućnost ovog grada i svih nas.

Odbornik skupštine grada Zaječara, Nebojša Petrović, očigledno nije shvatio svoju grešku, ne stidi je se, niti ima nameru da je prizna, što pokazuje i novi status koji je          ( osećajući se „kul“), nakon reakcija na društvenim mrežama objavio na svom fb profilu:

Facebook: Screenshot

Poštovani gospodine Petroviću, „Žika što prodaje džepne kalendare“ zove se Živojin Stanisavljević.

Možda je siromašan, možda je svadljiv, ovakav i onakav,  – ali, je pre svega čovek, Zaječarac – a Vi ste odbornik svih Zaječaraca, a ne samo onih koji su za Vas glasali.

Kao drugo, opet ste dokazali da ste NEOBAVEŠTENI: Živojin Stanisaljević pre nego što je počeo da prodaje kalendare      ( na šta ga je verovatno primorao visoki standard koji uživaju stanovnici ovog grada ), bio je kolporter – i mnogi stariji pamte ga kako je u  zlatno doba železnice Srbije prodavao novine na stanici u Zaječaru, a pamte ga i mlađi, nešto kasnije, kada se preselio na pijacu i gradski trg.

Ne, ne vređa nas to što ste nas uporedili sa Žikom, on je simbol jednog boljeg Zaječara – koga više, nažalost, nema.

Vređa nas to što ste: neobavešteni, što dajete sebi za pravo da ismevate poštene ljude, koji se za svoj komad hleba i mesto pod Suncem bore svakodnevno.

Pored svega navedenog, dali ste sebi za pravo da uvredite mnoge strane državnike nazivajući ih g******, pa i samog predsednika ove države – što možda priliči običnom čoveku, svakodnevnom smrtniku, ali svakako ne i predstavniku vlasti.

Smatrajući da ste štetni po ugled ovog grada, da je Vaše prisustvo u Skupštini grada Zaječara uvreda za zdrav razum, da ste svojom izjavom naneli uvredu i gospodinu Stanisavljeviću i novinarskoj profesiji i svim Zaječarcima koji su slobodoumni – jer je  izjava očigledno zlonamernog i uvredljivog karaktera, zahtevamo od Vas izvinjenje kao i to da date ostavku i prestanete da sramotite skupštinu grada Zaječara i da se bavite onime što je Vaš istinski poziv i u čemu ste zaista dobri.

Na taj način svom gradu ćete pomoći. I to stvarno.

Sa poštovanjem,

Redakcija „Glas Zaječara“