Foto: Saša Trifunović
Reklame

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Boru je zabeleženo 18 novih slučajeva, izlečeno je 13 bolesnika i kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, na teritoriji grada je 377 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Od 48 bolesnika koliko je hospitalizovano na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice, 41 pacijent je pozitivan na korona virus.

Tokom jučerašnjeg dana stotinak pacijenata pregledano je u kovid ambulanti „Rudar“ i na prijemnim bolničkim odeljenjima.

U kovid ambulanti je obavljeno po 29 prvih i kontrolnih pregleda, a na prijemnim odeljenjima u bolnici pregledano je 57 pacijenata. Čeka se 40 rezultata testova.

Mada niže cifre, ali i u kladovskoj opštini broj novoinficiranih veći je od broja izlečenih.

Korona virus je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo potvrđen kod osam osoba, oporavilo se pet bolesnika, pa su na teritoriji opštine aktivno pozitivne 63 osobe.

Od početka epidemije u kladovskoj opštini je zaraženo 1579 osoba, do sada su izlečena 1452 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 64 pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirane su 43 osobe, a pozitivno na virus bilo je njih 13.

Obavljeno je 77 pregleda u kovid ambulantama, 12 prvih i 65 kontrolnih, a kod tri pacijenta dijagnostikovana je upala pluća.

Od 105 aktivno zaraženih, zbog teže kliničke slike u tercijarnim ustanovama je na lečenju deset bolesnika, a među aktivno zaraženima su i dva zdravstvena radnika. U izolaciji je 189 osoba.

Izvor: Danas