Foto: Pixabay
Reklame

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Boru je evidentirano 17 novoinficiranih, od virusne infekcije se oporavilo osam bolesnika, pa je na teritoriji grada 121 osoba aktivno zaražena korona virusom, saopštila je pres služba Grada Bora.

Od 28 pacijenata koji su na lečenju na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice 27 je pozitivno na virus.

Juče su se u kovid ambulantu “Rudar” na prvi pregled javila 22 pacijenta, obavljeno je pet kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledan je 21 pacijent.

Tokom minulog vikenda u kladovskoj opštini beleži se veći broj oporavljenih u odnosu na novoobolele.

Naime, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još dve osoba, od virusne infekcije oporavilo se 11 pacijenata, a od posledica virusne infekcije preminula je jedna osoba, pa je broj aktivno pozitivnih smanjen na 56 bolesnika.

Samo u februaru korona virusom su bile inficirane 93 osobe, izlečeno je 56 bolesnika, a od posledica infekcije preminula su četiri pacijenta.

Inače, od početka epidemije zaražene su 1442 osobe, do sada su se oporavile 93 osobe, a od posledica korona virusa preminulo 57 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini je aktivno zaraženo 12 osoba i minulog vikenda zabeležen je samo jedan novi slučaj inficiranja korona virusom.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od devet juče testiranih, samo kod jednog pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa, a oporavilo se šest osoba.

U kovid ambulantama juče je evidentiran samo jedan prvi i šest kontrolnih pregleda.

Od početka epidemije od Kovida 19 obolelo je 869 osoba, do sada se oporavilo 825 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 32 pacijenta.

Izvor: Danas