Foto: Zajecaronline
Reklame

Asfaltirane su Puškinova ulica i Đure Pucara u naselju “Šljivarski put”, a radi se i na uređenju parkinga i postavljanju podzemnih kontejnera u naselju “Kraljevica”.

Deo Puškinove ulice i ulice Đure Pucara presvlače se novim asfaltom, a vrednost ovih radova je dva miliona dinara.

“Asfaltira se deo Puškinove ulice i ulice Đure Pucara u dužini od 210 metara. Biće utrošeno 175 tona asfaltne mase, a vrednost radova je oko dva miliona dinara. Biće urađeno i krpljenje oštećenih delova ulica. Mehanizacija koja je rađena od Šljivara prema Grljanskom putu seli se u selo Šljivar, pošto smo od meštana dobili molbu da im uradimo put prema groblju, a taj put biće posut rizlom, jer se radi o putu treće kategorije”, kaže gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Radovi u naselju “Kraljevica” započeti su pre nedelju dana, a radi se na asfaltiranju parkinga, biće postavljeni podzemni kontejneri, a biće izgrađeno još jedno dečije igralište. Vrednost radova u ovom naselju je nešto više od 25 miliona dinara.

Vrednost svih radova koji su predviđeni u naselju “Kraljevica” iznose oko 25 miliona dinara. Firma ’Štrabag’ trenutno radi asfaltiranje četiri parkinga i pijace, što je oko 7.500 kvadratnih metara. Biće utrošeno 900 tona asfalta i vrednost radova sa PDV-om je oko 13.500.000 dinara. Postavlja se i 13 podzemnih kontejnera koji ustvari zamenjuju 40 kontejnera, jer jedan podzemni kontejner je oko 3 kubika ili oko 1.100 kilograma smeća može da prikupi. Njihova vrednost u ovom naselju iznosi 6.100.000 dinara i nadam se da ćemo ih postaviti u svim velikim naseljima u gradu. U narednih mesec dana, svih 111 sijalica javne rasvete biće zamenjeno led rasvetom. Biće urađen i potpuno nov mobilijar, 28 novih klupa zajedno sa malim kantama za smeće. Vrednost te investicije je milion dinara. Čim ovde bude završeno asfaltiranje, u ulici Ljube Nešića biće asfaltirani trotoari, prvo jedna strana, a potom i druga. Pravi se još jedan dečiji park. Naručeno je još 9 igračaka čija je vrednost 4.700.000 dinara. Javno komunalno preduzeće “Timok – održavanje” uradiće što više cvetnih aleja i bašta na prostoru ovog naselja”, zaključio je Ničić.

Izvor: Zajecaronline