foto: printscreen
Reklame

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je neophodno uvesti obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa za radnike u zdravstvu, prosveti, policiji i za one koji rade u javnim službama.

„Iako su se političari izgovarali da je obavezna vakcinacija protivustavna, što nije tačno, zaboravljamo na činjenicu da se mi i dalje zakonski nalazimo u vanrednom stanju. To ministru zdravlja daje ogromna ovlašćenja, pa i to da naredi obaveznu imunizaciju“, kazao je Radovanović za list Politika.

Radovanović je rekao da je Krizni štab u „zimskom snu“, iako se znalo da na jesen sledi peti talas korona virusa.

„Ovaj naš apel je zapravo i pomoć njima da se trgnu iz tog sna i preduzmu nešto jer je nečinjenje u toku epidemije krivično delo“, naglasio je on.

Govoreći o kovid propusnicama, Radovanović je naveo da se s njihovim uvodjenjem zakasnilo jer je sada veliki intenzitet zaražavanja.

„Do pre dva dana uveravali su nas kako su svi oni (u Kriznom štabu) jednodušni, da bismo tek sada čuli da su ipak predlagali uvodjenje kovid propusnica iako nisu tako govorili javno“, istakao je on.

Radovanović je ocenio da je izostalo ozbiljno informisanje gradjana o važnosti vakcinacije, a da se na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću može čuti „da se korona virus leči probiotikom“.

Izvor: Beta

Reklame