Otvoreni sportski teren u selu Lubnica koji, kako je vlast u Zaječaru kazala nakon uređenja, nakon više od jedne decenije dobio je novi izgled. Pored terena kazali su da će biti i uređen i sam prostor oko istog. Redakcija portala Glas Zaječara je danas obišla teren u Lubnici, 12 dana nakon renoviranja i uverila se da je asfalt počeo da puca, dok je prostor oko terena, sve samo ne uređen.

Redakcija portala Glas Zaječara, na poziv meštana Lubnice, obišla je danas teren koji je 7. avgusta zvanično uređen, i zatekla užasnu sliku. Asfalt je počeo da puca, smeće je svuda oko terena, dok rizla, pesak, i ostali građevinski materijal još uvek se nalazi tik uz novi teren.

Iz preduzeća JKP „Timok održavanje“ već mesecima ne pozivaju portal Glas Zaječara, prilikom davanja izjava za medije, već se pozivanje radi selektivno, kao i GU Zaječar.

Evo šta je zamenik direktora JKP „Timok održavanje“ Vice Lalić, kazao 7. avgusta prilikom završetka radova na terenu u Lubnici.

Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Lubnica, nakon više od jedne decenije, dobija novi izgled. Nakon uređenja prostora oko samog terena i pripreme podloge za finalne radove, prostor od oko 800 kvadratnih metara je asfaltiran, postavljeno je novo osvetljenje, a prema rečima nadležnih, radovi će biti zaokruženi obeležavanjem samog terena i postavljanjem novih golova i koševa, stajalo je obaveštenje 7. avgusta na sajtu JKP „Timok Održavanja.

„Nakon asfaltiranja same podloge terena, počeli su radovi na osvetljenju terena. Postavljaju se četiri, osmometarske bandere, sa osam reflektora, ukupne jačine 1.200 vati. Nakon obeležavanja terena, biće zamenjeni golovi i koševi i sam prostor će biti korišćen za fudbal i košarku. Neposredno uz sam teren, nalazi se i prostor gde se najmlađi meštani ovog sela igraju, i on će takođe biti uređen, a rekviziti za igru ofarbani“, rekao je tada Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“.

Radove na uređenju terena u Lubnici izvodi Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ u saradnji sa Gradskom upravom, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara.

Danas su iz istog preduzeća kazali da su završili i radove na terenu u Zvezdanu, pa se nadamo da se nakon desetak dana, asfalt neće početi da se raspada kao u Lubnici.

Kako izgleda put u Lubnici, pogledajte na videu ispod.