Prvi memorijalni turnir u odbojci „Novica Dimitrijević – Šilja“ održan je u subotu 4. februara u OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“. Na takmičenju u čast pravog odbojkaškog vizionara i čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u sportskom i društvenom životu Zaječara, učestvovale su ženske ekipe domaćina i organizatora Zaječara, gradskog rivala Timoka i gostujućih pionirskih timova Majdanpeka i Knjaževca, piše Glassporta.rs.

Memorijal je svečano otvorila ćerka prerano preminulog Novice Dimitrijevića, Bojana Dimitrijević, koja je izrazila veliku zahvalnost Omladinskom odbojkaškom klubu „Zaječar“ na ideji i istakla zadovoljstvo što će na ovaj način lik i delo popularnog „Šilje“ nastaviti da živi kroz realizaciju ovog turnira.

Iako je rezultat svakako bio u drugom planu, vredi istaći da je prvo mesto u konkurenciji pionirki osvojio Odbojkaški klub „Timok“ iz Zaječara, koji je u finalu nadigrao „Knjaževac“, dok je 3. mesto zauzeo OK „Majdanpek“ nakon pobede protiv „Zaječara“.

Dodeljene su i pojedinačne nagrade, u kojima su primat očekivano dobile odbojkašice pobedničke ekipe „Timoka“.

– MVP – Tamara Tasić (Timok)

– Najperspektivniji igrač – Anđela Paunović (Timok)

– Korektor – Živković Maša (Timok)
– Libero – Antonija Golubović (Zaječar)
– Najmlađi igrač – Petra Antanasijević (Zaječar)
– Dizač – Nađa Stefanović (Knjaževac)
– Primač – Lena Sperlić (Majdanpek)

Novica Dimitrijević nas je prerano napustio 1. februara 2020. godine u Zaječaru, gde je i rođen 21. juna 1955. godine . U rodnom gradu je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a Fakultet za sport i fizičku kulturu u Nišu. Bio je uspešni sportista, odbojkaš “Timoka” i “Studenta” iz Niša, sa kojim je izborio istorijski plasman u Prvu saveznu ligu Jugoslavije. Proglašen je i za najboljeg juniorskog trenera SFRJ, a u svom profesionalnom životu, ostavio je za sobom uspešne sportiste i dobre ljude, a generacijama budućih đaka, novu rekonstruisanu školu.

Omladinski odbojkaški klub „Zaječar“, ali i Sportski savez grada Zaječara koji je pomogao organizaciju Memorijala i Osnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“, na čijem je čelu Novica Dimitrijević Šilja bio skoro dve decenije, nastaviće da čuvaju uspomenu na sjajnog čoveka, trenera, profesora i direktora, a svi zajedno potrudiće se da u godinama koje slede, ovaj turnir postane tradicionalni i iz godine u godinu jači i na sve višem nivou.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame