Foto: Glassporta.rs
Reklame

Zaječar je u subotu 26. juna bio centar srpskog fudbala. Ono najlepše što najvažnija sporedna stvar na svetu može da pruži viđeno je na Kraljevici. Budućnost srpskog fudbala na jednom mestu, na tri pomoćna terena gradskog stadiona u Zaječaru, na kome su svoje umeće pokazali članovi 30 ekipa iz generacija igrača rođenih 2009., 2011. i 2013. godine, piše Glassporta.rs.

Nakon intoniranja himne Srbije, posetioci su imali priliku da isprate koreografiju članica Gimnastičkog kluba “Zaječar”, nakon čega je i zvanično otvoren peti po redu Međunarodni turnir “Zaječar 2021”.

Tri različite uzrasne kategorije, sve podeljene u tri grupe, na ukupno šest terena, pokazale su da fudbal u Srbiji ne mora da brine za budućnost. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su pobednici, ali ni ostali ne smeju previše da žale, jer druženje i odrastanje na sportskom terenu nema zamenu, niti se može uporediti.

Počnimo od onih najmlađih, igrača rođenih 2013. godine i mlađih, gde su najuspešniji bili igrači OFK 019 slavili nakon pobede u finalu nad ekipom “​Free kick” iz Niša rezultatom 2:0. Treće mesto zauzela je “Budućnost” iz niškog Popovca, koja je u meču za bronzu nadigrala Brodoremont iz Kladova sa 2:0.

Najbolji igrač je Pavlović iz “​Free kick-a”, najbolji golman Mihajlo Aleksić iz OFK 019, dok je zlatna kopačka pripala Vasiliju Stojanoviću iz Budućnosti.

Fudbalski klub “Kopernikus” iz Niša pokazao je najviše u konkurenciji 2011. godišta i zasluženo odneo trofej na jug Srbije. U finalu je savladana ekipa zaječarskog “OFK 019” nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 3:2. Treće mesto pripalo je beogradskom Partizanu koji je sa 4:1 nadigrao “Hajduk Veljko” iz Negotina.

Najbolji igrač turnira je Vuk Branković iz pobedničkog sastava, najbolji golman je Ivan Ivanović iz OFK 019, dok je titula najboljeg strelca otišla u ruke Nemanje Kolarića iz Partizana, koji je bio najefikasniji igrač turnira.

Najviše drame bilo je u mečevima generacije 2009., koja je kulminirala finalom, koje je rešeno posle penala. Više sreće i nerava imali su igrači OFK 019, koji su posle penal lutrije porazili “Mali Bor” sa 3:2 (1:1) i na taj način poneli kući dva trofeja. U susretu za bronzano odličje, velika borba i trijumf Jagodinaca, koji su takođe posle penala slavili protiv Timoka sa 2:1.

Najbolji igrač turnira “Zaječar 2021” u ovom uzrastu je Aleksa Vučić, član OFK 019, za najboljeg golmana proglašen je Stevan Stanković iz “Malog Bora”, dok je najbolji strelac Vukašin Bekić iz Jagodine.

Igrači Timoka u dve kategorije poraženi su u četvrtfinalu, nije bilo dovljno ni sreće u nekim momentima, pošto su igrači generacije 2009., nakon penala pali kako u polufinalu, tako i u kasnijem finalu.

Sve u svemu sjajan fudbalski dan u Zaječaru i ugođaj kakav samo Kraljevica može da pruži i pravi poziv svima da i u nedelju posete gradski stadion u Zaječaru i isprate srpsku fudbalsku budućnost iz generacije fudbalera rođenih 2010., 2012. i 2014. godine.

Izvor: Glassporta.rs