Goran Manojlović: Podržavam proteste!
Reklame

U OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ u sredu je odžan regionalni sastanak Unije prosvetnih radnika, na kome su prisustvovali predstavnici svih gradova Timočke krajine. Pet stolica članova Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika ostalo je prazno, i pored toga što su uredno pozvani.

Juče je održan regionalni sastanak Unije Zaječar, Unije Kladova, Unije Knjaževac i Unije Boljevac. Za sastanak pozvano je i Predsedništvo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Međutim, iako je poslatom pozivu pisalo da do ponedeljka potvrde dolazak, nikakve povratne informacije nije bilo. Pet stolica članova Predsedništva ostalo je prazno. Od prisutnih članova nismo uspeli da saznamo koji je razlog što članovi Predsedništva nisu došli.

Razlog ovog sastanka je što je Glavni odbor USPRS na sednici 30.9.2021. godine isključio iz sindikata Gorana Manojlovića.

Na samom početku sastanka pročitana je sindikalna biografija Gorana Manojlović. Predstavnici odbora iz Knjaževca, Kladova i Boljevca istakli su da su jako dobro sarađivali da odborom iz Zaječara, odnosno da Goranom Manojlovićem.

Nakon toga izabrano je radno predsedništvo koje je vodilo ovaj sastanak. Posle diskusije od skoro dva sata, jednoglasno donet je zaključak da se GO USPRS uputi dopis i da se zahteva da se odluka o Goranovom isključenju stavi van snage, jer nijedan član Statuta USPRS nije prekršio.

Po informacijama koje smo dobili od članstva, Goran Manojlović ne samo da je dobio podršku odbora Timočke krajine, nego čitave Srbije, što članstvo uverava da ni do kakvog kršenja Statuta nije došlo.

Takođe, predsednici su izneli zaključke da ukoliko se odluka o isključenju ne povuče, nastaviće se dalja borba, ali sa radikalnijim merama.

Na kraju sastanka Goran Manojlović zahvalio se prisutnima na velikoj podršci, gde je istakao da USPRS nije narušio ugled, nego je tu organizaciju pokušava da sačuva. Od svih odbora u Srbiji, tražiće se da se izjasne da je odluka nezakonita, da bi se dobila podrška.

Podsećamo, predsednik zaječarskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Goran Manojlović isključen iz te organizacije. 

Naime, on je tvrdio da za prvih šest meseci ove godine za dnevnice i putne troškove jednog broja svojih članova, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je potrošila više od 1,7 miliona dinara. Najviše novca inkasirali su neki od članova Predsedništva Unije, pojedini i preko 200.000 dinara, naplativši i po 30 dnevnica.

On je postavio pitanje opravdanosti ovolikih troškova, a umesto odgovora do njega je stigla nezvanična informacija da je na sednici Glavnog odbora Unije isključen iz tog sindikata jer ruši ugled ove sindikalne organizacije.

Reklame