Reklame

Stanari ulice koja vodi do Vražogrnačke rampe, kažu da je ovom ulicom nemoguće proći, a da krateri na ulici, posebno dolaze do izražaja, kada je vreme kišovito.

Žile Zlatković, za Glas Zaječara kaže da mu je nanešena ozbiljna šteta na automobilu kada je upao, kako on kaže, u jedan od kratera.

“U jednu sam upao i otpala mi je plastika od usisa vazduha na autu. Poslao bi vam da objavite kako bi i tu rupu sanirali, jer očigledno samo tako se rešavaju problem”, napisao je on.

On kaže da je ulica od ostrva pa do Vražogrnačke rampe u užasnom stanju, i apeluje na nadležne da se to uredi.

“Ovo su krateri, a ne rupe”, dodao je on.

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić gostovanjem na Magnum radiju još 2019. godine, najavio rekonstrukcija Hajduk Veljkove ulice od „ostrva“ do mosta, dok se sledeće godine, planirana rekonstrukcija Negotinskog puta od mosta do Vražogrnačke rampe, kao i proširenje i kompletna rekonstrukcija mosta na Crnom Timoku.

Kada se to obećanje pogleda sada, vidi se da je bilo toliko veliko, koliki su krateri na putu.

Prema tadašnjim rečima Ničića, u okviru istog projekta gde će biti rekonstruisana ulica Ivana Milutinovića, biće nastavljena rekonstrukcija i Hajduk Veljkove ulice od „ostrva“ do mosta, dok je za treću fazu, 2021. ili krajem 2020. godine, planirana rekonstrukcija Negotinskog puta od mosta do Vražogrnačke rampe, kao i proširenje i kompletna rekonstrukcija mosta na Crnom Timoku.

Ničić: Most na Timoku biće rekonstruisan

„U međuvremenu, čim zamenimo azbestne cevi, Putevi Srbije radiće potpunu rekonstrukciju ulice Crvene armije, od rampe na Vražogrnačkom putu do izlaza iz Zvezdana, a u sklopu toga radiće se i priključci za industrijsku zonu. Tu ima dosta posla i vrednost je blizu 50 miliona, računajući i pristupne saobraćajnice koje treba da prolaze kod kroz industrijsku zonu. Oko 27 ili 28 miliona košta kolektor otpadnih voda koji će odvoditi vode iz industrijske zone do priključnog kolektora otpadnih voda blizu Timoka“

Kada se pogleda industrijska zona ljudi će pomisliti da je reč o deponiji, a kamen tenmeljac koji je predsednik Vučić postavio još sada davne 2021., novinari nisu uspeli da pronađu. Ali jesu drugo kamenje, koje je u međuvremenu preplavilo industrijsku zonu.

Kada se uz to doda da je asfalt skoro svuda popucao, a u delu se prekopava zbog struje, postavlja se pitanje, zbog čega je pre dve godine najavljena ta zona. Možda zbog izbora? Ne. Sigurno zbog toga nije.

Reklame