Nakon pisanja portala Glas Zaječara o problemu parkiranja kao i problemu sa signalizacijom u ulici Narodne republike, jutros je na svim spornim lokacijama postavljena signalizacija. JP „Urbanizam i izgradnja“ je danas postavilo signalizaciju i uradilo ono što su nam u jučerašnjem dopisu i napisali.

Na uglu ulica Narodne republike i Nikole Pašića nekada je bio postavljen saobaćajni znak kojim je bila isticana zabrana skretanja u levo, u smeru ka Beogradu, odnosno ka naselju Kotlujevac. Danas je na mestu gde je znak polomljen postavljen nov sa zabranom skretanja u levo.

Foto: Glas Zaječara

Parkirani automobili sa jedne i druge strane kolovoza u ulici Narodne republike izazivali su do danas svakodnevni zastoj u saobraćaju koji ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ali je danas postavljen znak kojim je parkiranje i zaustavljanje sa desne strane zabranjeno.

Foto: Glas Zaječara

I ako je znak postavljen pojedinci nastavljaju sa starom praksom parkiranja na obe strane kolovoza. Apelujemo na saobraćajnu policiju da reaguje, pošto je to sada njihova nadležnost.

Foto: Glas Zaječara

iz Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar juče su poručili:

„Povodom Vašeg pitanja vezanog za smetnje u odvijanju saobraćaja usled
parkiranja vozila u ulici Narodne republike pristupićemo rešavanju ovog
problema ugradnjom saobraćajnog znaka „Zabrana zaustavljanja i parkiranja“ u najkraćem vremenskom periodu“.

I kao što su rekli, dan kasnije su to i uradili. Direktor i radnici ovog preduzeća za ovo zaslužuju pohvale.