Foto: freepic
Reklame

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da je Memorandumom o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije korona virusa, koji treba da potpišu Srbija i Grčka, predviđeno međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

„Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi“, kazala je Matić nakon onlajn sastanka sa ministarom turizma Grčke Harisom Teokarisom.

Matić i Teokaris usaglasili su stavove o potpisivanju zajedničkog Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije korona virusa koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine, precizirano je iz ministarstva.

Matić je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a sklopili su ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra 2021. godine.

„Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke“, poručila je ministarka.

Izvor: Danas