Čekajući pešački, foto: Glas Zaječara
Reklame

Stanare ulice Miloša Obilića dugi niz godina mučili su neuređeni trotoari. Nakon uređenja trotoara i dečijeg igrališta preostao je još jedan veliki problem – pešačkih prelaza u ulici nema ni za lek, pa stanari ulicu i dalje prelaze „na divlje“.

 

U ulici Miloša Obilića saobraćajne nezgode, nažalost, nisu retkost. U proteklih par meseci na kratkoj deonici ove ulice odigralo se više teških saobraćajnih incidenata, te je zabrinutost stanara ove ulice za bezbednost sasvim opravdana.

Pitanje nedovršenog trotoara, kao i bezbednog igrališta za decu nedavno je došlo na dnevni red i pristupljeno je rešavanju ovog višegodišnjeg problema, ali jedan od gorućih problema koji se tiče bezbednosti učesnika u saobraćaju još uvek čeka na svoje rešenje.

Još jedan problem čeka na rešenje, foto: Glas Zaječara

Naima, pešački prelazi na deonici ulice od Starog gradskog groblja, pa na dalje ka Izvorskom putu i dalje nisu obeleženi, te stanari ulice i dalje prelaze ovu, inače veoma prometnu saobraćajnicu, „na divlje“, nadajući se da će sa jedne na drugu stranu ulice stići bezbedno.

Uprkos video postavljenom video nadzoru i čestim kontolama od strane saobraćajne policije na ovom putnom pravcu, vozači neretko „divljaju“, a neretko se dešava i da se incident za dlaku izbegne kada vozački naiđu na ovu raskrsnicu i zanemare pravilo prvenstva prolaza.

Imajući u vidu da su najugroženija upravo deca, briga zbog neobeleženih pešačkih prelaza je velika.

Iako pešački prelazi, istini za volju ne mogu stati na put nesavesnim vozačima, ipak bi doprineli većem oprezu i olakšali kretanje pešaka koje se za sada svodi na pretrčavanje na sreću.

Pešačkh prelaza ni za lek,, foto: Glas Zaječara

Nažalost, ovo nije jedina ulica u Zaječaru u kojoj postoji problem sa neobeleženim, odnosno sa loše obeleženiim pešačkim prelazima.

Po staroj narodnoj: „Strpljen – spasen“, Zaječarcima preostaje samo da čekaju da se nadležni dosete i reše ovaj problem, i nadaju se da će u trci sa jedne na drugu stranu ulice biti brži.