Foto: Glas sporta
Reklame

Pretposlednji dan Evropske nedelje sporta u Zaječaru pokazao je svu radost dečijeg sporta. Dečaci i devojčice, od kojih su neki prvi put udarili odbojkašku loptu, prisustvovali su javnom treningu Omladinskog odbojkaškog kluba “Zaječar”.

Trening su vodili dugogodišnji prvi trener zaječarskih odbojkašica Ivan Buca Tošić i Sandra Stojiljković, profesor fizičkog vaspitanja, koji su sedmog dana zaječarske sportske nedelje uveli male školarce u svet sporta, piše Glas sporta.

Javni trening je održan na terenu Osnovne škole “Ljubice Radosavljević Nada”, zahvaljujući razumevanju direktora Veroslava Paunovića, a mališane je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković i sam bivši sportista, koji im je poželeo puno sreće u nastavku kako sportske karijere, tako i obrazovanja, bez koga nema uspeha u bilo kom segmentu života.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Zaječar treću godinu u nizu domaćin jedne ovakve manifestacije, koja promoviše ono najvažnije što sport treba da predstavlja. Šesta godina je postojanja projekta Evropske nedelje sporta, a Olimpijski komitet Srbije prepoznao je Zaječar kao odličnog organizatora, pa se nadam da ćemo i budućnosti biti domaćini ovog prestižnog sportskog događaja”, istakao je Stanković.

Poslednjeg dana Evropske nedelje sporta, u sredu 30. septembra, na programu je javni fudbalski trening, u izvođenju Škole fudbala “Timok 1919”. Početak treninga zakazan je za 13 sati, na gradskom stadionu na Kraljevici.

Izvor: Glas sporta