Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta” u dvorištu Pozorišnog muzeja u Zaječaru sinoć je predstavljen najnoviji, 267. broj časopisa „Razvitak”, u izdanju Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Pozdravljajući sve prisutne, direktor Ustanove Vladimir Đuričić je izrazio zadovoljstvo što „Razvitak” u kontinuitetu izlazi već 5 godina i izrazio nadu kako se nikada neće ponoviti vreme kada je prekinuto izdavanje ovog izvanrednog časopisa koji je enciklopedija Timočke Krajine. „Razvitak“ je od izuzetnog značaja za društveni život i kulturu istočne Srbije.

Glavni i odgovorni urednik “Razvitka” Vlasta Mladenović je istakao da se časopis sve više čita u Srbiji i šire, da se čitaoci veoma pohvalno izražavaju kako o prethodnim tako i aktuelnom broju, na osnovu, pre svega, internet prezentacije i noviih mogućnosti plasmana.To je svakako satisfakcija i ponos za svako uredništvo i izdavača.

Na promociji 267. broja „Razvitka“ istoričar ekonomije Višeslav Živanović govorio je o ekonomskom i privrednom položaju Krajine i Ključa krajem 19. veka, a svoje stihove objvljenje u najnovjem broju časopisa govorile su Jadranka Bjedov, profesorka engleskog jezika i Irena Jovanović, akademski slikar.

Reklame