Foto: Pozorište Zoran Radmilović
Reklame

Predstava za decu zaječarskog teatra „Lepotica i zver“, autora i reditelja Željka Hubača, nagrađena je na 14. Festivalu za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je od 15. do 22. novembra održan u Kruševcu.

Stručni žiri Festivala u sastavu: Branko Popović, reditelj, predsednik žirija, Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi žirija, doneo je jednoglasno odluku da se SPECIJALNA NAGRADA za masku dodeli Milanu Vujiću, za predstavu „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

U obrazloženju žirija se navodi: „Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“

Podsećanja radi, predstava sa decu zaječarskog teatra selektovana je za učešće na ovom prestižnom pozorišnom festivalu posle čak 11 godina i nagrađena je u veoma jakoj konkurenciji sedam najboljih predstava profesionalnih pozorišta Srbije.