Foto: Pozorište
Reklame

Zaječarska publika u okviru Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, sinoć je šeste takmičarske večeri, uživala je u u komadu ,,Mesec dana na selu“, Ivana Sergejeviča Turgenjeva u izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica.

Reditelj Milan Nešković opisuje predstavu kao magično realističnu tragikomediju koja se bavi emotivnim previranjima, egzistencijalnim problemima, ostvarenim i neostvarenim životima. Kako je rekao na okruglom stolu kritike, u prošloj sezoni režirao je dva Rusa,Turgenjeva i Čehova.

Bojana Zečević, glumica koja tumači lik Natalije Petrovne, rekla je na okruglom stolu kritike da je prezadovoljna saradnjom sa rediteljem predstave.

U predstavi ,,Mesec dana na selu“ Aleksija Nikolajeviča igra mladi glumac Dejan Maksimović, koji je rekao da je uživao radeći ovaj komad.

Istog je mišljenje i mlada glumica Vanja Kovačević, koja je istakla da joj je ovo dragoceno iskustvo.

Na okruglom stolu kritike govorio je i dramski pisac i reditelj Željko Hubač, koji nije krio oduševljenje.

Pored pomenutih glumaca u predstavi igraju: Igor Borojević, Divna Marić, Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Hadži Nemanja Jovanović, Tijana Karaičić Radojičić i Janko Radišić.

Dramaturškinja je Jelena Mijović, scenografiju potpisuje Andreja Rondović, kostime Biljana Grgur a kompozitor i pijanista je Ignjat Milićević.

Reklame