Reklame

Juče je u ambulanti najvećeg privrednog kolektiva u opštini Negotin, kompaniji „Eliksir“ Prahovo, organizovana imunizacija zainteresovanih radnika koji do sada nisu primili vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinaciji je prisustvovao i Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, koji je tom prilikom primio i drugu dozu vakcine Fajzer.

„Želeo sam današnjim primerom da ukažem na važnost vakcinacije, imajući u vidu da smo samo u martu imali 780 osoba koje su obolele od korone, neki su na žalost izgubili bitku sa virusom ali mnogi su se izlečili. Onima koji su trenutno bolesni želim brzo ozdravljenje i pozivam naše sugrađane koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu kako bismo se što pre vratili u neki normalan život, da energiju usmeravamo ga poslovima i projektima koji su bitni za razvoj privrede i opštine.“ izjavio je posle revakcinisanja Veličković.

Predsednik Veličković je zahvalio svim zdravstvenim radnicima i radnicima drugih kolektiva koji su uključeni u proces vakcinacije, na uloženom trudu i izuzetnom radu i pozvao sve građane da budu odgovorni prema sebi i svojim bližnjima i da se zaštite od korona virusa vakcinisanjem.
„Vakcinacija se odvija planiranim tokom. Trend je u porastu poslednjih desetak dana s obzirom da se imunizacija sporovodi i bez prijave u našim mesnim zajednicama. Uspeli smo da obiđemo sedamnaest mesnih zajednica, danas su mobilne ekipe u Brestovcu i Karbulovu a sutra će biti u Popovici i Trnjanu tako da će se taj prvi krug vakcinisanja po mesnim zajednicama privesti kraju, u koordinaciji našeg Štaba i zdravstvenih radnika, do kraja sledeće nedelje. Sigurno će biti potrebno obići sela još jednom, s obzirom da nije svuda bilo dovoljno vakcina za sve zainteresovane meštane. Po novim spiskovima koji se rade temeljno, mogu da izjavim da ćemo za svakog našeg sugrađanina koji želi da se vakciniše obezbediti vakcine.“ izjavio je medijima predsednik Veličković i dodao da mu je drago što je danas bio u prilici da obiđe i privremeni punkt za vakcinaciju u najvećem negotinskom kolektivu i da na taj način pomogne, imajući u vidu značaj privrede i rada ove kompanije.

„Celokupno poslovanje naše firme bazira se na ljudima, oni su naše najveće bogatstvo i samim tim težimo i da ostanu zdravi. Ovo je jedan od načina da ljude edukujemo u tom pravcu da je zdrav čovek ono što je najbitnije, i da oni ovde kad dođu budu bezbedni.“ istakla je danas Maja Radulović zamenik direktora „Eliksir“ Prahovo.
Na teritoriji opštine Negotin do sada je vakcinisano oko 14 procenta stanovništva što nije mali procenat, imajući u vidu koliko se naših ljudi nalazi u inostranstvu.

„Mi smo u suštini zadovoljni procesom vakcinacije koja protiče dobro, i mogu da kažem da je odziv građana veliki. Mi smo organizovali mobilne ekipe na više mesta, u gradu na dva mesta u Domu penzionera i Službi epidemiologije Doma zdravlja a poslednje dve nedelje organizujemo mobilne ekipe koje obilaze naša sela, u ambulantama zatim kolektivima i domovima za stare.“ istakla je spec. opšte medicine, dr Biljana Savuljesković, koordinator vakcinacije u opštini Negotin.

U opštini Negotin vakcinisano je 6467 osoba a revakcinisano je 4145 građanina. Najviše građana je vakcinisano kineskom vakcinom 5114, revakcinisano 3845, Fajzerovu vakcinu je primilo 716 od kojih je 300 revakcinisano, a prve doze AstraZeneke i Sputnjika V 337, odnosno 300.

Izvor: Negotin.rs