Zaječarska Gitarijada, 56. po redu, biće održana od 24. do 26. avgusta, a večeras Rokonačelniku, poznatom svetskom basisti Marku Mendozi, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić svečano će predati ključeve grada na otvaranju na Feliks Romulijani.

Danas tokom dana, užurbano se radi na košenju trave, asfaltiranju prelaza, a kao iznenađenje ugledali smo Rok kamp, koji ove godine niko nije najavio.

Petnaestak rokera zatekli smo u kampu, koji su verovatno nakon pljuska ostali u blatu. Oni su za Glas Zaječara kazali da nisu zadovoljni uslovima, dok oko izbora bendova mišljenja su podeljena.

Stefan Veljković, volonter u rok kampu, kaže da je do sada došlo oko petnaestak kampera, a tek se očekuje dolazak drugih, ali i rokera iz susedne Bugarske.

“Za sada je oko 15 gostiju. Kao i do sada, kamp je besplatan. Za kampere je obezbeđen jedan besplatni obrok, pasulj, paprika i kupus, a to pripremaju izviđači”, istakao je Veljković.

U kampu smo zatekli i stare I mlade rokere, one od 18 ali i one od 50 plus.

Zajedničko je svima da su uslovi u kampu užasni, a što se izbora grupa tiče mišljenja su podeljena.

“Ovo je katastrofa. Još uvek nisu toalete postavili. Kada smo pitali a gde da idemo kada nas “potera”, kazali su nam da je šuma svuda. Bruka”, kaže jedan od kampera.

Neki rokeri kaže da su više od 30 godina gosti najstarije rok manifestacije, ali da je iz godine u godinu organizacija sve lošija.

“Ne znam šta da kažem. Dolazimo iz navike. Mislim da je potreban hitan “reset”, ili će Gitarijada nestati”, kaže jedan od rokera.

Koliko je za sada organizacija loša, govori to što se danas asfaltira prelaz kod natpisa “dobro došli”, sada se kosi trava, a stari otkosi nisu sklonjeni. Ne zna se ni ko je PR Gitarijade, niti je do sada održan pres.

Zaječarska Gitarijada, 56. po redu, biće održana od 24. do 26. avgusta. Prodaja karata u Zaječaru počela je danas na nekoliko lokacija.

Organizatori najstarijeg rok festivala na Balkanu pripremili su zanimljiv program za fanove iz zemlje i regiona – od 24. do 26. avgusta na Kraljevici nastupiće rok veterani potpomognuti mladim snagama.

Pored takmičenja demo bendova, zaštitni znak Gitarijade postala je titula „rokonačelnika“ – ove godine ta čast pripala je poznatom svetskom basisti Marku Mendozi (Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, The Dead Daisies), kojem će gradonačelnik Zaječara Boško Ničić svečano predati ključeve grada na otvaranju na Feliks Romulijani.

Reklame