Poseta lekaru je neophodnost koja u zimskim periodima, naročito starijim sugrađanima, stvara dodatnu nelagodu zbog otežanog kretanja.

Ne uživaju svi jednako u zimskim čarolijama, a kada idilične zimske pejsaže zamene nimalo idilične slike trotoara i prolaza okovanih ledom onda zima izgubi svaku draž.

Stepeništa, trotoari, prolazi i prelazi postaju, ako se uredno ne čiste od snega i leda, sigurne „prečice“ do odeljenja ortopedije.

Ni u samom centru grada situacija nije sjajna – negde su trotoari očišćeni i led je uklonjen, ali ipak ima deonica gde kretanje zahteva posebnu veštinu i oprez.

Na stanje prilaza zaječarskom Domu zdravlja žalbe je uložilo više naših čitalaca, uz tvrdnje da je kretanje i sam prilaz veoma otežan.

Na prvi pogled primećujemo da stepeništa i prilazi zaista nisu očišćeni od snega, a u ranim jutarnjim časovima, kada je temperatura i niža, vrlo verovatno su prilazi veoma klizavi, jer u toku noći raskvašeni i otopljeni sneg postaje poledica i led.

Mlađi sugrađani se, kako tako i snalaze, ali za starije je kretanje zaista veliki izazov, jer stepenište je prilično klizavo, a i gazišta su nedovoljno očišćena od snega, te je prilično lako izgubiti ravnotežu.

Gazišta su neraščićena, a rukohvata nema svuda. Šta činititi?

Apelujemo na nadležne da pristupe uklanjanju leda i snega sa prilaza zaječarskom Domu zdravlja, kako bi se olakšalo kretanje pacijenata.