Foto: Pozorište Zoran Radmilović
Reklame


U zaječarskom teatru danas je potpisan protokol o saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Centra za kulturu iz Požarevca. Protokol su potpisali direktori dve ustanove Vladimir Đuričić i Galina Pavlenko Perić.

Tim povodom u izjavi za medije Đuričić je naglasio da je danas potpisan protokol sa jednom od najaznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji.

Brojni  festivali i programi koje organizuju su među najboljima u Srbiji i članovi su pojedinih asocijacija za koje je zainteresovano i zaječarsko pozorište. Izrazio je nadu da će ova saradnja  biti ozbiljna sinergija između zaječarske i požarevačke ustanove kulture, na ponos dve ustanove ali i gradova u kojima se nalaze.

Đuričić je podsetio da je do sada  potpisano nekoliko značajnih protokola o saradnji  od kojih je poslednji između najzapadnijeg srpskog pozorišta u Banja Luci i najistočnijeg srpskog pozorišta u Zaječaru.

Direktorka Galina Pavlenko Perić je istakla da je za požarevački Centar za kulturu velika čast saradnja sa kulturnim institucijama Zaječara i izrazila nadu da će saradnja dve ustanove biti uspešna u svim segmentima, ne samo kada je u pitanju  pozorišna umetnost , već i u koncernoj  delatnosti, dečjim programima, izložbama, promocijama knjiga… Inače, požarevački Centar za kulturu potipisnik  je sporazuma o saradnji sa 11 ustanova kulture u Srbiji i ovo je još jedan značajan dan za Centar za kulturu iz Požarevca jer je potpisan protokol o saradnji i sa zaječarskom ustanovom “Zoran Radmilović”.

Ovaj protokol treba da učvrsti i proširi već postojeću saradnju. Naime, u okviru 12.Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR” danas je na maloj sceni  Centra  za kulturu u Kotlujevcu izvedena predstava požarevačkog Centra za kulturu “Miš maus kuća haus ilti Mačak u čizmama”.

Reklame