Reklame

Predstavnici organizatora 36. Božićnog uspona na Rtanj danas su izvršili bezbedonosnu proveru staze uspona. Tokom provere postavljeni su i „gelenderi“ kako bi učesnici na kritičnim deonicama mogli lakše da se kreću.

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara po 36. put organizuje jednu od najmasovnijih zimskih planinarskih akcija – „Božićni uspon na Rtanj“.

Gotovo da nema planinara koji barem jednom nije uzeo učešće u ovoj akciji, a mnogima je upravo ovaj uspon bio ulaznica u svet planinarstva.

Napori koje organizator ulaže kako bi akcija nastavila da živi su veliki – podrška u realizaciji akcije je neznatna, a organizovanje akcije ovakvog tipa podrazumeva značajne izdatke.

Ipak, Zaječarci i pored svih prepreka, ne odustaju, pa manjak sredstava nadoknađuju kroz predani rad.

Grupa predstavnika organizatora iskoristila je današnji dan kako bi izvršila poslednju bezbedonosnu proveru staze na kojoj će se sutra naći više stotina planinara iz celog regiona.

Organizatori apeluju na učesnike da na uspon pođu pripremljeni u skladu sa vremenskim uslovima: duboka, zimska obuća, skijaški ili planinarski štapovi, kapa, naočare za sunce, i višeslojna odeća uslov su za izlazak na stazu.

Vremenska prognoza ljubiteljima planinarenja i avanture ide na ruku, jer se sutra na Rtnju očekuje lep, sunčan dan.

Foto: Printscreen

Organizatori su uložili velike napore ove godine kako bi akcija bila realizovana i zahvaljuju se svim pojedincima i organizacijama koji su dali svoj doprinos da akcija nastavi da živi.

Učesnici akcije moći će da, pored lepih utisaka, sa sobom ponesu i neke od sjajnih suvenira koje su organizatori pripremili.