Foto: Glas Zaječara

Pripadnici Policijske uprave u Zaječaru, odmah po prijavi da su se u portama Crkve rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i crkve u Grljanu okupili vernici, izašli su na mesta događaja i zatekli vernike koji su stajali na propisanom rastojanju, kaže se u dopisu PU Zaječar.

U dopisu se kaže i to da su u portama obe crkve skoro svi prisutni nosili maske.

„Policija je o oba događaja obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela. Takođe, obavešten je i Prekršajni sud, koji se izjasnio da se o ovom događaju sačini beleška“.kaže se u dopisu PU Zaječar.

Podsećamo, danas nam je jedno lice poslalo je našoj redakciji poruku u kojoj se kaže da je policija legitimisala vernike.

„Je l služena liturgija u Zaječaru.? Je l odobreno pre policijskog časa? Epa u Grljanu nas je u porti crkve bilo nekih 25 na udaljenosti od tri metra i s maskama. Došla je policija i svima nam uzela podatke, navodno po nalogu tuzioca“. kazala je za portal Glas Zaječara osoba koja je bila u porti crkve u Grljanu.

Podsećamo, danas tačno u podne u porti Saborne crkve u Zaječaru iznešena je plaštanica. Brojni vernici okupili su se u porti crkve. U Grljanu policija legitimisala vernike.

Reklame

1 komentar