Zaječarski Timok 1919 lider zone „Istok“ i Brodoremont iz Kladova odigrali su utakmicu 28. kola nekoliko dana ranije, jer se predstojećeg vikenda na stadionu pod Kraljevicom održava Međunarodni VIII po redu, turnir za mlađe kategorije pod nazivom „Zaječar 2024“, a na kome će osim domaćina učestvovati ekipe iz zemlje i regiona, među kojima su i dečaci i devojčice od 2012 do 2017. godište Crvene Zvezde i Partizana, Radničkog (Niš), a očekuju se gosti iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kao i ekipe iz susedne Bugarske.

Što se tiče same utakmice u prvom poluvremenu Timokovci su jalovo napadali, dok su se gosti iz Kladova umešno branili. I pored blede partije plavo – beli su imali tri prilike, dve Nenad Stamenković i jednom Uroš Nikolić, ali je njihove udarce paradama zaustavio golman gostiju Jovica Jovanović. Već u 19. minutu povredio se Rastko Nikolić golgeter Timoka i najbolji strelac zone Istok, što je još više otupilo napade „belih labudova“ sa Timoka, pa je prvi deo završen bez golova – 0:0.

U nastavku ista priča na terenu. Zaječarci su i dalje igrali jalovo i bezidejno, doduše imali su još jednu šansu, ali ponovo je golman odbranio. „Brodari“ su se uspešno branili i na kraju su se i odbranili što im je i bio konačan cilj, osvajanje boda – 0:0.

Izvor: temporadio

Reklame