Foto: Timok održavanje

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ u saradnji sa radnicima JKSP „Zaječar“ juče su počeli radove na uređenju takozvane Glavne gradske jaruge koja se prostire od naselja „Podliv“ do Crnog Timoka, u dužini od 3.100 metara. Prema rečima nadležnih, juče je uređeno oko jedan kilometar jaruge, a narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, nastavlja se uređenje te jaruge koja je, kao i svake godine, zatečena u lošem stanju, što zbog same njene strukture, što zbog nesavesnih građana koji bacaju smeće.

„Ova juruga nije baš u tako zavidnom stanju jer je samo u jednom delu od čvrstog materijala, a većim delom dužine spada u grupu zemljanih jaruga, pa nakon kišne sezone, ona brzo urasta u korov i šiblje. Osim toga, zemljani nanosi sužavaju korito, kao i smeće koje nesavesni građani izbacuju u samu jarugu. Takođe, prilikom čišćenja jaruga, suočavamo se i sa problemom da stanari okolnih domaćinstava šire svoje bašte na samu jarugu, pa tako naprave „čepove“ čime jaruga izgubi svoju funkcionalnost“, navode nadležni iz JKP „Timok održavanje“.

Osim Gradske jaruge, u planu je uređenje svih jaruga u gradu u ukupnoj dužini od oko 9 kilometara.

KOŠENjE TRAVE U STAMBENIM NASELjIMA I SADNjA SEZONSKOG CVEĆA U TOKU

U okviru prolećnog uređenja javnih zelenih površina u gradu na Timoku, osim redovnog košenja trave u stambenim naseljima, radnici Službe „Zelenila“ Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uveliko rade na sadnji sezonskog cveća u centru Zaječara i na Sportsko-rekreativnom kompleksu „Popova plaža“.

Osim muškatli koje su postavljene na kandelabere, takođe je u toku sadnja šećerka, kadifa, plamenka, koprivice…

Izvor: Timok održavanje

Reklame