Foto: Glas Zaječara

Javno preduzeće za planiranje, projektovanje , izgradnju i urbanizam počelo je danas sa obeležavanjem horizontalne signalizacije u gradu na Timoku. Zbog proceduralnik razloga pošto se radi o novoformiranom preduzeću radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije su kasnili. 

Novoformirano preduzeće za planiranje, projektovanje , izgradnju i urbanizam od danas radi na obeležavanju ulica u centru grada. Nakon centra ulicom Hajduk Veljka nastavlja se ka obodima Zaječara.

Pešački prelazi u Zaječaru u najprometnijim ulicama gotovo da do danas nisu postojali. Na nekima se samo nazire boja, dok su neki potpuno izbledeli i nisu vidljivi.

Gradska uprava Zaječar je kroz plan javnih nabavki prošle godine iz budžeta kupila  vozilo za obeležavanje saobraćajne horizontalne signalizacije izdvojivši 5 miliona dinara. Evo kako izgledaju pešački prelazi u ulicama Ljube Nešića, Hajduk Veljkovoj i u ulici Ivana Milutinovića, dok ni u ostalim delovima grada situacija sa horizontalnom signalizacijom nije bolja.

Ulica Ljube Nešića:

Hajduk Veljkova ulica:

Ulica Ivana Milutinovića: