Reklame

Prijava građana za novčanu pomoć u iznosu od 60 evra počela je u ponoć na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, objavilo je Ministarstvo finansija na Instagramu.

Kako su precizirali, prvih 30 evra biće isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru.

„Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen“, navodi Ministarstvo finasija.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Podsetimo, ministar Siniša Mali ranije je izjavio da će penzioneri finansijsku pomoć pod prvih 30 evra početi da dobijaju 6. maja, dan kasnije počeće uplate svim punoletnim građanima, koji se nalaze na odsluženju zatvorske kazne i nezaposlenima, a od 12. maja i svim ostalim punoletnim građanima koji se do tada prijave putem portala Uprave za trezor.

Takođe, Siniša Mali nedavno je najavio da će do novembra svakog meseca biti isplaćivan neki oblik pomoći namenjen ili privredi ili građanima.

Mali: Za prvih pola sata više od 20.000 prijavljenih za pomoć

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je u toku podela trećeg dela pomoći građanima u borbi protiv korona virusa u iznosu od 257 milijardi dinara.

Mali je gostujići jutros na RTS-u rekao da je to, zajedno sa prva dva paketa, ukupno osam milijardi evra pomoći države.

Prijava za pomoć počela je iza ponoći, a u prvih pola sata preko 20.000 ljudi se prijavilo za pomoć, rekao je Mali.

Naveo je da očekuje će broj prijavljenih danas „preći prvi milion“.

„Do 5. maja pozivam sve građane Srbije da se prijave preko Uprave za trezor“, kazao je.

Mali je naveo da će penzioneri, korisnici socijalne pomoći, kao i osobe koji su pod Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, automatski dobiti uplatu.

Rekao je da će do 6. maja isplatiti sve penzionere, kao je naveo, u jednom danu, a 7. maja sve korisnike socijalne pomoći i one osobe koji su pod nadležnošću Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Do 20. maja biće isplaćena pomoć svim građanima, rekao je Mali.

Izvor: Danas