FOTO: timokodrzavanje.rs

Na Gradskom bazenu u Zaječaru, 1. jula počela je obuka prve grupe neplivača koju čine 42 mališana, koji će nakon završene obuke dobiti diplome i usavršiti tehniku plivanja.

Jedna od brojnih aktivnosti na bazenu u Zaječaru tokom letnjih meseci je i Škole plivanja, koja ima dugogodišnju tradiciju i za kojom vlada veće interesovanje zbog toplijeg i lepšeg vremena od prošlogodišnjeg.

Pet instruktora plivanja uveliko rade sa prvom grupom dečaka i devojčica i nadaju se, da će se nakon 10-ak dana obuke, deca osloboditi straha od vode i postati pravi plivači.

Novica Stanković, profesor fizičkog vaspitanja kaže da je cilj obuke da deca proplivaju, da nauče da se održavaju na vodi i savladaju strah.

Novica Stanković, instruktor plivanja FOTO: timokodrzavanje.rs

„Ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva, i mogu samostalno da se održavaju na vodi. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamao drugačije, kvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa onda nakon toga ih priključujemo ostaloj deci i krećemo sa osnovnim elementima tehnike plivanja“istakao je Novica Stanković.

Uskoro će biti organozovana treće i četvrta grupa škole neplivača, dok je druga grupa delimično popunjena i upis je u toku.

„Savetujemo roditelje da ne dovode baš malu decu, imali smo dete od 3,5 godine, ali su tada još uvek mali. Najbolji je predškolski uzrast, 1, 2. razred, a najstarija je bila gospođa koja ima 63 godine“ zaključio je Stanković.

Cena Škole plivanja je ostala nepromenjena i iznosi kao i prošle godine 3.000 dinara.

Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“, ističe da je ove godine bazen obogaćen novim sadržajima, a narednih dana će i mali bazen biti obogaćen novim rekvizite.

Podsećamo, Na gradskom bazenu u Zaječaru, 10. jula biće održane igre na vodi – „City Games“ karavan sa početkom u 19. sati i 30 minuta.

Reklame