foto: zajecar.info

Danas je u Gimnaziji u Zaječaru počela kampanja za predsednika đačkog parlamenta, gde će učenici ove škole u ponedeljak 1. aprila, izabrati jednog od četiri ponuđena kandidata.

Đački parlament Gimnazije Zaječar je osnovan školske 2002/2003. godine. Tokom svog rada, Đački parlament je sarađivao sa organizacijama poput Unije Srednjoškolaca Srbije, ACCD – Asocijacija za kreativnu komunikaciju i debatu, Udruženje za razvoj građanskog vaspitanja i obrazovanja za demokratiju, ZI – Zaječarska inicijativa, Omladinski klub 019, Centar za promociju nauke

Đački parlament je već godinama član Unije srednjoškolaca Srbije, gde već godinama ima Lokalne kordinatore preko kojih sprovodi projekat ’’Srednjoškolci za srednjoškolce’’, gde se svake godine priključi oko 100 učenika iz svih zaječarskih srednjih škola.

Dragana Rašić, profesorka Gimnazije u Zaječaru, kazala je da su ovo treći, demokratski izbori za predsednika đačkog parlamenta u Gimnaziji.

Foto: Glas Zaječara – Dragana Rašić, profesorka

„Ove godine, kao i svake do sada, imamo četiri kandidata, i praktično, danas smo započeli kampanju. Vrhunac kampanje biće u petak, zatim će biti predizborne ćutnje, a u ponedeljak će biti organizovani izbori. Veoma smo ponosni na ovu priču, zato što smo prva obrazovna institucija koja na ovaj način naglašava značaj demokratije i demokratskih izbora“ – istakla je Dragana Rašić profesorka Gimnazije.

Kao i svake godine, četiri učenika ulaze u trku za predsednika đačkog parlamenta. Ovom prilikom predstavljamo vam kandidate.

Petra Milanović, kandidat za predsednika parlamenta kaže da je razlog njene kandidature to što godinama samo jedan čovek radi u parlamentu.

foto: Glas Zaječara – Petra Milanović

„Kandidovala sam se zato što vidim problem u parlamentu, gde poslednjih godina samo jedna osoba u parlamentu radi. Najbitnija stavka moje kampanje je to da to stanje promenim, i ako ja pobedim, svako će u parlamentu da radi ono šta voli, i radićemo kao jedan tim svi zajedno“kazala je Petra Milanović

Petar Vasiljević, kandidat za predsednika parlamenta kaže da je njegov cilj da se obezbede bolji higijenski uslovi u školskim toaletima, kao i organizovanje raznih sekcija.

foto: Glas Zaječara – Petar Vasiljević

„Zalažem se da se obezbede bolji higijenski uslovi u školskim toaletima. Da se organizuju sportski turniri gde će se učenici družiti, organizovaćemo đačke sekcije gde će učenici predavati i na kraju zalažem se za uređenje svlačionice“, – istakao je Petar Vasiljević.

Kristina Veljković, kandidat za predsednika đačkog parlamenta ističe da su njeni prioriteti, puštanje muzike za vreme odmora, kao i puštanje filmskih projekcija.

foto: Glas Zaječara – Kristina Veljković

„Ako postanem predsednik parlamenta zalagaću se da se za vreme svakog odmora pušta muzika, zatim da se renovira toalet, kao i da se svake nedelje organizuje gledanje filmskih projekcija“- istakla je Kristina Veljković. 

Darko Kumanović, kandidat za predsednika parlamenta ističe da je funkcija predsednika velika odgovornost, i da će se on zalagati da se kompletna oprema u sali za fizičko promeni i da se uvede bolji internet.

foto: Glas Zaječara – Darko Kumanović

„Smatram da je mesto predsednika parlamenta velika odgovornost. Zalagaću se za poboljšanje naše škole. Želim da zamenim svu opremu u sali za fizičku kulturu, pošto je oronula. Poboljšao bih internet zato što smatram da je internet važan zbog informacija. Zalagao bih se i za puštanje muzike u sali za fizičku kulturu, pošto će se na taj način učenici relaksirati“- istakao je Darko Kumanović

Glasanje za predsednika ima formu pravog glasanja, a pravo glasa imaju svi učenici Gimnazije. Izbori se održavaju u ponedeljak 1. aprila.

Da je kampanja već počela dokaz su i promotivni materijali pojedinih kandidata.

Reklame