Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući humanosti i dobroti plemenitih ljudi prikupljeno je dovoljno novca da petogodišnja Jana iz Knjaževca nastavi lečenje u Turskoj. Već 18. septembra devojčica sa majkom putuje za Istanbul, gde će imati dva tretmana matičnim ćelijama, piše Zamedia.

Kako je za portal Za media izjavila njena majka Tamara Petrović, za put, lečenje i ostale troškove bilo je potrebno više od 24.000 evra a vremena je bilo malo.

U prikupljanje novca uključila se celokupna društvena zajednica i zato smo neizmerno zahvalni svim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Pre svega, opštini Knjaževca koja je uplatila 1,1 milion dinara; Timočkoj eparhiji; zaječarskom Crvenom krstu, medijima i svim dobrim ljudima, kaže Tamara.

Podsetimo, Janino zdravlje narušeno je tokom pandemije kovida, kada su počeli napadi epilepsije, da bi joj prošle godine dijagnostikovana cista iznad hipofize. Porodica je uspela da sama prikupi 12.000 evra za operaciju i prošlog meseca je Jani u Turskoj cista uklonjena, ali su za nastavak lečenja u roku od mesec dana bila neophodna dva tretmana matičnim ćelijama.

Izvor: Zamedia

Reklame