Reklame

Radne akcije volontera zaječarskog Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ odlikuje predan rad, entuzijazam, dobro druženje i avantura.

Rad na projektu „Bastionska transverzala“ zahteva puno požrtvovanja od svih članova društva, ali za uzvrat donosi puno radosti i osećaj ponosa – jer svaka akcija donosi neko novo saznanje i oktriće.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević

U okviru priprema “Bastionske transverzale“ i “3. Timočkog maratona“ članovi planinarskog društva “Dragan Radosavljević“ minulog vikenda uredili su utvrđenja Kravarnik i Šontolovo.

Na oba utvrđenja izvedeni su radovi na košenju trave i raščišćavanju od šiblja, dok su na utvrđenju “Šontolovo“ raskrčavanjem rastinja otkrivena još dva nova kazamata.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević

Pored toga, deo članova obeležio je trasu staze od Metovnice do Nikoličevskog puta u dužini od 7,89km, a narednog dana, od sela Veliki izvor do utvrđenja Šontolovo u dužini od oko 3,5km.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević

Projekat “Bastionska transverzala“ realizuje planinarsko društvo pod pokroviteljstvom fondacije “Trag“, a transverzala će zvanično biti otvorena 12. maja ove godine na “3. Timočkom maratonu“ čiji je pokrovitelj grad Zaječar.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević