Reklame

Pionirska selekcija Košarkaškog kluba „Mladost“ obezbedila je plasman među 16 najboljih ekipa Srbije. Sjajan rezultat mladih zaječarskih košarkaša došao je kao plod dugogodišnjeg rada i sistema postavljenog u KK „Mladost 019“, gde su mlađe kategorije osnov i glavni postulat kluba, piše Glassporta.rs.

Polufinalni turnir je na programu od 28. do 30. aprila u Beogradu, a Zaječarci neće imati lak zadatak u Grupi D, gde je domaćin ekipa Mege, a uz Beograđane i ekipu Mladosti, koju sa klupe predvodi trener Milan Veljković, u grupi se nalaze i „Sport’s World“ iz Novog Sada i Mega Užice. Najbolje dve ekipe obezbediće plasman u završnicu Prvenstva Srbije.

Odlične rezultate u sezoni za nama ostvarile su i ostale selekcije KK „Mladost“, koje su sve od reda nastupale u Međuregionalnoj ligi Košarkaškog saveza regiona istočne Srbije, gde su u konkurenciji najboljih ekipa sa juga i istoka Srbije uspele da zauzmu ili 2. mesto poput kadeta, ili 3. kao pioniri i juniori. Selekcije zaječarskog kluba nastupale su u svim uzrasnim kategorijama, pa su tako i mlađe pionirke KK „Mladost 019“ osvojile 2. mesto u Kvalitetnoj ligi, u kojoj su 3. poziciju zauzeli njihovi vršnjaci u muškoj konkurenciji.

Sve u svemu, vreme za svođenje računa izaziva dosta razloga za ponos u redovima Košarkaškog kluba „Mladost“, a čini se da nije daleko ni trenutak kada ćemo ponovo imati priliku da gledamo i seniorsku ekipu Mladosti u ligaškim nadmetanjima. Ako je sudeći po talentu i rezultatima mlađih selekcija, lepa budućnost je pred njima.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame