Foto: Zajecaronline

Današnje štampano izdanje dnevnog lista „Informer“ izazvalo je pometnju među građanima Zaječara. Naime, u današnjem izdanju ovog lista, na 14-oj stranici našao se tekst o Zaječaru sa naslovom „Uzbuna pola suda zaraženo – Sudija zaražen- nenamerno širio koronu“. Redakcija Glasa Zaječara saznaje da je iz Višeg suda samo pet od četrdeset radnika u izolaciji. Nezvanično saznajemo da se spremaju tužbe protiv ovog lista.

U današnjem izdanju dnevnog lista „Informer“ objavljen je tekst o sudiji koji je zaražen novim korona virusom. U pomenutom tekstu piše sledeće:

„Viši sud u Zaječaru zahvatila je panika kada je u ponedeljak otkriveno da je sudija I.B. (51) zaražen korona virusom.

On je predhodnih dana radio punom parom ne znajući da ima virus, pa su sada i on i sve njegove kolege, s kojima je bio u kontaktu, završili u izolaciji“.

U „Informeru“ piše i to da on nije imao simptome bolesti, ali je testiran jer je bio u kontaktu sa zaraženima.

„On je u ponedeljak, posle testiranja smešten, u Nišku bolnicu. Za sada je u stabilnom stanju i nije na respiratoru. Pošto nije znao da je zaražen on je do otkrivanja bolesti radio sasvim normalno. Sudio je, dolazio na posao, bio u sudskom veću“- potvrđeno je „Informeru“ nezvanično od sagovornika iz suda.

U tekstu objavljenom u današnjem listu „Informer“ kaže se i to da su njegove kolege zbog bojazni da su zaražene upućene u kućnu izolaciju.

„Za sada niko od njih nema simptome oboljenja, a epidemiolozi veruju da će se prvi znaci bolesti pojaviti do kraja ove nedelje“kažu u „Informeru“.

U „Informeru“ još kažu da je za njihov list potvrđeno iz Apelacionog suda u Nišu, da je celo jedno odeljenje Višeg suda u Zaječaru u kućnoj izolaciji, kao i predsednik i zamenik.

Tragom ove vesti nezvanično smo saznali da je u kućnoj izolaciji pet od četrdeset radnika Višeg suda u Zaječaru. To su predsednica Višeg suda, jedan sudija, dva zapisničara kao i jedan sudski pomoćnik.

Sudija I.B. nije smešten u Nišku bolnicu, već se devet dana nalazi na odeljenju Infektologije u Zaječaru.

Jedina panika u gradu na Timoku stvorila se nakon pisanja Informera, pošto vest da je sudija I.B. bio pozitivan na koronu objavljena još u ponedeljak.

Portal Glas Zaječara saznaje nezvanično da se pojedinci nose sa mišlju da „presaviju tabak“ i tuž ovaj list zbog širenja panike u Zaječaru.