Prigodnim kulturno – umetničkim programom koje je izvelo kulturno umetničko društvo iz Vidina na centralnom gradskom trgu u Zaječaru je obeležen 3. mart – nacionalni praznik Republike Bugarske.

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru danas je priređen bogat kulturno umetnički program u sklopu svečanog obeležavanja nacionalnog praznika Republike Bugarske – 3. marta.

Na današnji dan proslavlja se značajan jubilej -141. godišnjica oslobođenja od turskog ropstva.

U cilju unapređenja dobrosusedskih odnosa i jačanja veza između dva naroda u Zaječaru je tim povodom priređen prigodan kulturno – umetnički program.

Okupljene goste iz Bugarske i Srbije, u svojstvu predsednice Udruženja srpsko – bugarskog prijateljstva „Svetlina“ pozdravila je Katja Kostova Nikolova:

„Zahvaljujem svima koji su danas ovde, jer je kako za naše druženje, tako i za dobrosusedskeodnose Republike Srbije i Bugarske, važno da zajednički proslavljano praznike“.

Nakon obraćanja predsednice Udruženja „Svetlina“ na centralnom gradskom trgu nastavljen je prigodan kulturno umetnički program, a kolu prijateljstva priključili su se prisutni građani i okupljeni gosti iz Srbije i Bugarske.