Meštani grlišta, kako kažu za Glas Zaječara, već sedam dana su bez vode. Kažu da ih vodovod obaveštava da vode neće biti, ali da već stanje postaje nepodnošljivo.

Prema rečima Gorice Đokić, selo je bez vode sedam dana, koliko ona pamti.

„Od utorka nemamo vodu. Dva dana kao malo je bilo, pa opet ništa. Vodu nosimo sa jednog izvora. To nam služi ka kupanje i pranje. Ja imam tri ovce, a šta rade oni koji imaju više ovaca, da im nisam u koži“, kaže ona za Glas Zaječara.

Prema njenim rečima, ljudi su postali mnogo ljuti, pošto je veoma toplo, a vode nema. Navodno ima nade da se danas kvar sanira.

„Ovo je strašno. 2024. godina je, a mi bez vode“, poručuje ona.

Meštanin koga smo zatekli u centru sela, kaže da vodu nema danima, ali ne zna da li je danas situacija drugačija.

„Za danas ne znam, ali već danima vode nema. Vodu nosimo sa izvora. Oni koji imaju bunare, njima je malo lakše, ali da li je to rešenje? Za kupanje koristimo lonce, kao nekada“, uz osmeh kaže Zoran Cvetković.

Jovan Marković kaže, da nema izvora „Banjica“, ne zna šta bi meštani Grlišta radili.

„Ovo je strašno. Primorani smo da non stop dolazimo do izvora da točimo vodu. Kako da se okupamo? Kako da peremo? Ma užas“, prokomentarisao je on.

Ankica Marković, došla je da poseti svoju majku, i kazala nam je da su nedelju dana bez vode.

„Ja sam došla ovde u petak. Od tada nemamo vode. Svi koristimo vodu sa vrela“, kaže ona.

I njena majka kaže da je juče imala goste, ali deca nisu moglo da ostanu duže, pošto vode nema.

„Ovo je strašno. Grlištanci ne treba da plaćaju vodu. Drugi ne plaćaju pa imaju, a mi plaćamo, a nemamo“, kaže Verica Mikić.

Iz vodovoda redovno stižu obaveštenja da je došlo do kvara na Tupižničkom vodu, ali i pored najave da će kvar biti rešen, vode nema već nedelju dana.

Reklame