Foto: Glas Zaječara

U okviru 29. festivala “Dani Zorana Radmilovića”, u Narodnom muzeju u Zaječaru danas je otvorena izložba slika “Igre”, autorke Selene Vicković.

Foto: Glas Zaječara

U muzeju u Zaječaru izloženo je desatk slika autorke Selene Vicković, koje predstavljaju simboliku igračaka, percepciju prošlosti kao i motive ljudskih sećanja.

„Selena je sestričina Zorana Radmilovića, pa otvaranje ove izložbe u Zaječaru ima poseban značaj. Ova izložba je sastavni deo programa ovogodišnjeg festivala “Dani Zorana Radmilovića” i nadam se da će publika uživati u slikama ove vrsne umetnice”, kazala je Maja Živić, direktorka muzeja u Zaječaru.

Autorka izložbe, Selena Vicković, istakla je na otvaranju izložbe, da je za nju velika čast što je deo Festivala „Dani Zorana Radmilovića“.

“Drago mi je što sam deo ovog festivala, što se svi trudite da ovaj festival opstane i u ovim vremenima. Za mene je ovo velika čast”, poručila je ona.

Selena Vicković je rođena 1958. u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 1982. godine. Kao stipendista francuske vlade je bila na specijalizaciji na Ecole Nationale Su–perieure des Beaux–Arts u Parizu 1984–86. Magistrirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1988, gde predaje na predmetima Crtanje i Slikanje 1989–99, i ponovo od 2013. godine. Dobitnica je nagrade Salona savremene umetnosti Monrouge, Pariz 1999. Inače, Selena Vicković je sestričina Zorana Radmilovića.