Foto: Pozorište

U galeriji Centra za kulturu u Kotlujevcu sinoć je otvoren 28. Sabor likovnih umetnika s ciljem unapređenja likovne kulture, povezivanja i saradnje umetnika različitih estetskih profila i različitih generacija, afirmacije umetničkih stvaralaca i stvaranja novih umetničkih dela. Tu tradiciju u ime grada Zaječara nastavlja Ustanova narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Sabor je otvorila gradska većnica za kulturu Elena Matković, a o značaju saborovanja likovnih umetnika govorili su i Vladimir Đuričić, direktor Ustanove “Zoran Radmilović” i Rajko Karišić, umetnički fotograf i selektor Sabora.

Likovni umetnici, će stvarati u Klubu zaječarskog pozorišta do 28. avgusta   Sabor ove godine okuplja desetak umetnika iz Zaječara, Negotina,Vranja, Loznice, Pančeva, Sombora, Kragujevca i Beograda, od kojih su većina slikari.

Kao i do sada, umetnici su u obavezi da predaju po dva rada nastala u radu Sabora, koja će ostati u vlasništvu Ustanove.

U galeriji Centra za kulturu večeras je otvorena i izložba radova nastalih na 27. Saboru likovnih umetnika, održanom 2021. godine.

Organizator 28. Sabora likovnih umetnika u Zaječaru je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Reklame