Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su D. V. (1975) odgovorno lice voznog parka u Zdravstvenom centru Knjaževac, kao i radnici voznog parka navedenog zdravstvenog centra: D. Đ. (1966), S. S. (1985), M. N. (1988), B. M. (1977) i M. Đ. (1994).

Oni se sumnjiče da su od jula 2021. do kraja avgusta 2022. godine koristili kompanijske kartice za sipanje goriva od jednog ugovornog dobavlјača, za službena vozila Zdravstvenog centra Knjaževac, kao i da su potpisivali otpremnice kojim se potvrđuje da su naftni derivati navodno sipani u službena vozila, iako vozila nisu bila na toj benzinskoj stanici.

Kako se sumnja, oni su na ovaj način oštetili Zdravstveni centar Knjaževac u ukupnom iznosu od 3.106.303 dinara.

Osumnjičenom D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su D. Đ., S. S., M. N., B. M. i M. Đ., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Reklame