Foto: Glas Zaječara

Pritvoreni R. D, osumnjičen da je pomogao sinu D.D. da premesti telo ubijene devojčice Danke Ilić u Banjskom polju u Boru, biće pušten 29. maja da se brani sa slobode, jer ne postoji drugačija zakonska mogućnost, piše portal Zamedia.rs.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru predložiće produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić S. J. i D. D. za još 30 dana, jer postoji opsanost da će pobeći, uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze i tragove krivičnog dela. Produženje pritvora biće predloženo i zbog toga što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, navelo je Više javno tužilaštvo u saopštenju dostavljenom portalu Zamedia.

Danka Ilić nestala je sa porodičnog imanja 26. marta u Banjskom polju, za njom je tragalo skoro 2.000 ljudi, a teren je pretraživan dronovima, helikopterima i psima tragačima.

Desetog dana potrage otkriveno je da su devojčicu, prema sopstvenom priznanju, kolima udarili radnici Vodovoda S. J. i D. D.

Njeno telo su ostavili na divljoj deponiji u blizini naselja, da bi ga D. D. potom, uz pomoć oca i brata, premestio na drugu lokaciju.

Brat osumnjičenog D.D. u međuvremenu je preminuo u pritvoru.

Izvor: Danas

Reklame