Najbolji igrači malog fudbala u konkurenciji učenika i učenica osnovnih škola sa teritorije Zaječarskog upravnog okruga odmerili su snage u hali sportova na Kraljevici u utorak 16. aprila, piše Glassporta.rs.

Bilo je mnogo uzbuđenja, majstorskih poteza i efektnih golova, a na kraju najviše razloga za zadovoljstvo imaju OŠ „Ljuba Nešić“ u muškoj i OŠ „Đura Jakšić“ u konkurenciji učenica osnovnih škola. Zaječarski osnovci bili su najuspešniji u konkurenciji školskih ekipa iz Boljevca, Knjaževca i Sokobanje i na taj način obezbedili plasman na Međuokružno takmičenje.

Nadmetanje je otvoreno duelom OŠ „Mitropolit Mihailo“ iz Sokobanje i „9. srpska brigada“ iz Boljevca, gde su Boljevčani predvođeni zaječarskim profesorom Sašom Stevanovićem na krilima raspoloženog Mašovića, koji je postigao četiri pogotka stigli do finala trijumfom rezultatom 3:5. Tamo im se posle drugog meča pridružila domaća ekipa OŠ „Ljuba Nešić“, koja je timskom igrom slomila otpor OŠ „Dubrava“ iz Knjaževca rezultatom 4:1.

Posle tog susreta na teren su izašle devojčice, gde je u prvom susretu odigrano finale pre finala, u kome su se sastali sokobanjska OŠ „Mitropolit Mihailo“ i zaječarska OŠ „Đura Jakšić“. Zaječarke su predvođene profesorom Draganom Petkovićem ponovo pokazale sjajnu igru i uprkos tome što su gubile rezultatom 2:1, uspele da stignu do preokreta i pobede rezultatom 2.3. Drugi meč doneo je pomalo iznenađujuću pobedu OŠ „Vuk Karadžić“ iz Knjaževca koja je sa 3:1 protiv boljevačke OŠ „9.srpska brigada“ overila plasman u finale.

Na red su potom došli i mečevi odluke. Najpre je odigrano finale u muškoj konkurenciji, gde je postojao samo jedan tim. Izabranici profesora Bojana Živkovića su nakon čvrstih 7-8 minuta uspeli da dođu do prednosti, kasnije do isteka prvih 15 minuta i dupliraju prednost. U nastavku prava kanonada i ubedljivih 9:0 za domaći tim. Talentovana zaječarska ekipa je plesala po terenu i najavila veliku borbu za plasman na Olimpijadu u Novom Sadu.

Žensko finale donelo je takođe superiornu igru domaćeg tima, pošto su učenice OŠ „Đura Jakšić“ već posle prvih 15 minuta imale ubedljivih 5:0. Do kraja rutinskih 6:2 protiv Knjaževčanki i obezbeđen plasman na Međuokružno takmičenje.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame