Učenici Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“pobednici su gradskog takmičenja u futsalu, koje je održano na terenima OŠ „Đura Jakšić“ u organizaciji Zaječarskog saveza za školski sport i Sportskog saveza grada na Timoku. Učenice OŠ „Đura Jakšić“, sada već tradicionalno najuspešnije u ženskoj konkurenciji, piše Glas sporta.

Izabranici profesora Dragana Pešića su u finalu nadigrali domaću ekipu Osnovne škole „Đura Jakšić“ rezultatom 4:1.

Foto: glas sporta

Sjajna igra u finalu pobeničke ekipe, koja je posle velike borbe u polufinalu došla u priliku da igra za plasman na Okružno takmičenje, tek posle penala protiv ekipe OŠ „Ljuba Nešić“.

Zanimljivo je bilo i u drugom polufinalu, gde je domaća ekipa savladala učenike OŠ „Desanka Maksimović“ sa minimalnih 1:0.

Ipak, u finalu apsolutno zaslužena pobeda ekipe OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, koja će predstavljati Zaječar na Okružnom takmičenju u futsalu.

Tamo će im se pridružiti i učenice OŠ „Đura Jakšić“, sada već tradicionalno najuspešnije u ženskoj konkurenciji. Igračice profesora Dragana Petkovića su najpre u polufinalu slavile protiv OŠ „Desanka Maksimović“ sa 3:0, da bi u finalu pala i ekipa OŠ „Ljuba Nešić“ rezultatom 4:1.

Foto: glas sporta

Na okružnom takmičenju, pored zaječarskih škola, učestvovaće i najuspešnije ekipe iz Boljevca, Knjaževca i Sokobanje.