foto: srbobran.rs

Futsal ekipe Osnovnih škola “Desanka Maksimović” i “Đura Jakšić” iz Zaječara pobednici su Okružnog takmičenja održanog u hali sportova na Kraljevici. Nakon gradskog nadmetanja održanog u ponedelja 10. maja, utorak je bio dan kada je pala odluka koje škole će u muškoj i ženskoj konkurenciji predstavljati Zaječarski upravni okrug na Međuokružnom takmičenju u futsalu, piše Glassporta.rs.

Zaječarske ekipe opravdale su ulogu favorita i obezbedile plasman u dalji krug školskog nadmetanja. Nešto teže možda nego što je bilo očekivano do pobede su stigle učenice Osnovne škole “Đura Jakšić”, koje su predvođene profesorom Draganom Petkovićem u finalu nakon penala savladale ekipu OŠ “Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje, nakon što je regularni deo igre završen bez pogodaka.

Što se muškog dela kostura tiče, učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” su najpre u polufinalu ubedljivo slavili protiv Sokobanjaca rezultatom 4:0. U finalu je igrače profesorke Emine Varat Ilić čekala ekipa OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, koja je u polufinalu nadigrala Boljevčane iz OŠ “9. srpska brigada” sa 3:0. U poslednjem meču takmičenja bilo je dosta vatre i uzbuđenja, ali su Zaječarci trijumfovali sa 3:1 i prošli dalje.

Međuokružno futsal takmičenje najboljih muških ekipa osnovnih škola sa teritorije Rasinskog, Topličkog, Niškog i Zaječarskog okruga na programu je u četvrtak 13. maja u Kuršumliji, dok će dan kasnije u Zaječaru snage odmeriti najbolje ženske ekipe sa početkom od 11 sati. Organizator takmičenja koje počinje u petak u 11 sati je Zaječarski savez za školski sport (ZŠS) uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame